Αρχείο άρθρων

Ασπρομανίταρα

2013-08-27 11:58
     Ίσως τα πιο γνωστά μανιτάρια στη χώρα μας, είναι τα μικρά, κοινά μανιτάρια με χρώμα που ποικίλλει από άσπρο και εκρού μέχρι ανοιχτό καφέ και γκρι και κυκλοφορούν και με την ονομασία «μανιτάρια του Παρισιού». Τα βρίσκουμε ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες, μικρά ή μεγάλα και…...

σιτακι

2013-08-27 11:58
    Με επιστημονική ονομασία Lentinus Edodes, το σιτάκι έχει άσπρη και σφιχτή σάρκα στο «καπέλο» του, ενώ φυτρώνει την άνοιξη και το φθινόπωρο στα ασιατικά βουνά. Στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένο όσο άλλα είδη μανιταριών, παρ’ όλ’ αυτά όσοι το χρησιμοποιούν το προτιμούν τηγανητό.

τρουφα

2013-08-27 11:57
    Έχει σχήμα ακανόνιστο, σαν σφαιρικό, αποτελείται από μια σαρκώδη μάζα με έντονο άρωμα και είναι ένα σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού – γι’ αυτό και είναι ακριβή – ενώ ανάλογα με το χρώμα της ονομάζεται άσπρη ή μαύρη. Ωριμάζει γύρω στην άνοιξη σε αμμώδη χώματα και στην κουζίνα...

Καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους σε άχυρο

2013-08-27 11:41
Οδηγίες για παραγωγή χωρίς να διαθέτουμε έτοιμο υπόστρωμα. Προετοιμασία: Εφοδιαστείτε με μια μπάλα άχυρο από σιτάρι (καλής ποιότητας, 15 Kg περίπου).  Βυθίστε σε νερό την μπάλα άχυρου που είναι ακόμη δεμένη, χρησιμοποιώντας μία λεκάνη ή έναν πλαστικό σάκο. Αφήστε την βυθισμένη για 24 ώρες...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑς

2013-03-28 10:33
1) ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ : Το φύτεμα γίνεται συνήθως το μήνα Μάρτιο, ώστε να έχει περάσει η ψυχρή εποχή των πάγων, γιατί τα φυτά είναι ευαίσθητα στις μικρές θερμοκρασίες και υπάρχει κίνδυνος για κάψιμο από τον πάγο. 2) ΕΔΑΦΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς : Το δέντρο ευδοκιμεί σε μία μεγάλη εδαφική ποικιλία, όμως προτιμά...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΑ

2013-03-26 08:02
1) ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ :   2) ΕΔΑΦΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   3) ΚΛΙΜΑΤΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   4) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :   5) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥς :   6) ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ :   7) ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟς :   8) ΣΠΟΡΑ -ΦΥΤΕΥΣΗ :   9) ΠΟΤΙΣΜΑ :   10) ΦΡΟΝΤΙΔΕς ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΣΗ :   11)...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΑ

2013-03-26 08:01
1) ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ :   2) ΕΔΑΦΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   3) ΚΛΙΜΑΤΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   4) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :   5) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥς :   6) ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ :   7) ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟς :   8) ΣΠΟΡΑ -ΦΥΤΕΥΣΗ :   9) ΠΟΤΙΣΜΑ :   10) ΦΡΟΝΤΙΔΕς ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΣΗ :   11)...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΑ

2013-03-26 08:00
1) ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ :   2) ΕΔΑΦΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   3) ΚΛΙΜΑΤΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   4) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :   5) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥς :   6) ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ :   7) ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟς :   8) ΣΠΟΡΑ -ΦΥΤΕΥΣΗ :   9) ΠΟΤΙΣΜΑ :   10) ΦΡΟΝΤΙΔΕς ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΣΗ :   11)...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΑ

2013-03-26 07:59
1) ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ :Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ο πιο κατάλληλος μήνας είναι από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο. Όταν η θερμοκρασία του εδάφους φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Φεβρουάριο 2) ΕΔΑΦΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :Το σκόρδο αποδίδει καλύτερα σε...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΚΑΛΛΕΙΕΡΓΕΙΑ

2013-03-26 07:58
1) ΕΠΟΧΗ ΣΠΟΡΑΣ :   2) ΕΔΑΦΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   3) ΚΛΙΜΑΤΙΚΕς ΑΠΑΙΤΗΣΕΙς :   4) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :   5) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥς :   6) ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ :   7) ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟς :   8) ΣΠΟΡΑ -ΦΥΤΕΥΣΗ :   9) ΠΟΤΙΣΜΑ :   10) ΦΡΟΝΤΙΔΕς ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΤΕΥΣΗ :   11)...
Προϊόντα: 31 - 40 από 202
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>