ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙς ΟΞΙΝΕς ΚΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΕς ΤΡΟΦΕς ΜΕΡΟς 2ο

ΝΕΡΟ

 

ΝΕΡΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟ

ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΜΕ ΟΕΟ ;;;

Πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΟΥΜΕ OEO ;;;

Μια μεγάλη ενότητα στο κεφάλαιο της διατροφής μας .

Το εκπληκτικό αγαθό που λέγετε ΝΕΡΟ με την τόσο μεγάλη σημασία για την ζωη μας .

Το θεωρούμε δεδομένο αγαθό άλλα δυστυχώς δεν είναι σιγά σιγά εμείς τα χείριστα όντα (ανθρωπινά όντα ) το εξαφανίζουμε από τον πλανήτη γη ή το μολύνουμε ΟΕΟ

 

 

διάφορα ερωτήματα για το νερό και διάφοροι μύθοι γύρω από αυτό

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 

1) Πόσο σημαντικό είναι το νερό για την υγεία μας ; Το νερό είναι το ίδιο σημαντικό με το οξυγόνο για τη διατήρηση της ζωής. Ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει αρκετές εβδομάδες (4-6) χωρίς τροφή, αλλά η επιβίωση χωρίς νερό είναι αδύνατη πέραν της εβδομάδας.

 

2) Tο υπερβoλικό νερό μπορεί όμως να κάνει κακό ; ΝΑΙ

 

3) Οι χυμοί, το γάλα, το τσάι, ο καφές μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό ; OXI Όλα αυτά τα ποτά στη πραγματικότητα κάνουν τα κύτταρα και το σώμα να χάσουν νερό.

 

4) Πώς θα ξέρουμε αν είμαστε καλά ενυδατωμένοι ; Για να ελέγχουμε αν πίνουμε αρκετά υγρά, παρατηρούμε τα ούρα μας. Μικρή ποσότητα με σκούρο χρώμα στα ούρα δείχνει ότι η κατανάλωση υγρών δεν είναι αρκετή. Στα βρέφη, η στεγνή πάνα είναι μια ένδειξη αφυδάτωσης.

 

5) Είναι καλύτερα να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό ή βρύσης ; ΒΡΥΣΗς

 

6) Βοηθά το νερό στο αδυνάτισμα ; ΝΑΙ

 

7) Το νερό καθαρίζει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας ; ΝΑΙ

 

ΜΥΘΟΙ

 

1) Η ανάγκη μας για οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι τελικά μύθος ; Μύθος

2) Το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να κάνει κακό στα δόντια ; Μύθος

3) Η κατανάλωση νερού κρατά το δέρμα μας ενυδατωμένο ; Μύθος

4) Όταν διψάμε σημαίνει ότι έχουμε αφυδατωθεί ; Μύθος

ΤΙ ΝΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ Μας αλκαλικό η όξινο ?

συμφωνά με την ηλεκτρονική διεύθυνση https://hmlyste25.blogspot.gr/

ότι και να έχουμε μπορούμε άνετα να το κάνουμε αλκαλικό με πολύ απλό τρόπο με την χρίση μαγειρικής σόδας . ΠΡΟΣΟΧΗ όμως αν το νερό γίνει πολύ αλκαλικό πάνω από 8,5 τότε γίνετε επικίνδυνο

εσείς δεν πρέπει προσθέσετε περισσότερες από 10g της σόδας μαγειρεματος σε 1 λίτρο νερού. Αυτό είναι το πώς να κάνεις αλκαλικό νερό με μαγειρική σόδα.

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Να διατηρούνται ασφαλείς επίπεδα pH, πάντα και στα πάντα

είπαμε ότι αν αλκαλιοποιήσουμε πολύ τον οργανισμό μας επιφέρουμε εξίσου σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό μας με το να έχουμε σε όξινο περιβάλλον στον οργανισμό μας

 

που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλκαλικό νερό :

Α) ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Β) θα πρέπει να πλένουμε τα φρούτα μας τα λαχανικά μας και γενικά ότι καταναλώνουμε για την τροφή μας

Γ) για να πλυθούμε

Μην ξεχνάμε ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος ,και από τους πόρους του περνούν όλα όσα έρχονται σε επαφή μαζί του.

Δ) στην γεωργία και την κτηνοτροφία .

Διατηρώντας το ph στο έδαφος σε σωστά επίπεδα έχουμε και υγιές φυτά .

Και στα ζώα αν το ph είναι το σωστό έχουμε ένα πιο υγιές ζώο άρα το νερό που καταναλώνει παίζει σημαντικό ρόλο

 

 

 

ΧΛΩΡΙΟ   ΚΑΙ  ΝΕΡΟ  

Το χλώριο είναι μια χημική ουσία την οποία καταπίνουν καθημερινά δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με στόχο να αποφύγουν προβλήματα υγείας από πιθανή παρουσία επικίνδυνων μικροοργανισμών στο πόσιμο νερό. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι πρόκειται για προληπτικό φάρμακο που παίρνει κανείς σε όλη του τη ζωή για να αποφύγει μια πιθανή ασθένεια η οποία μπορεί και να μην εμφανιστεί ποτέ. Έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι το χλώριο προκαλεί προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε μεγάλες δόσεις. Παρά το γεγονός αυτό, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως απολυμαντικό στο πόσιμο νερό, επειδή ο κίνδυνος από τους μικροοργανισμούς (μερικές φορές θάνατος) είναι μεγαλύτερος από τις παρενέργειες του χλωρίου (πρόκειται για τη θεωρία του μικρότερου κακού).

 

για να αποφύγουμε το χλώριο από το νερό πέρα από τα ειδικά φίλτρα που υπάρχουν  ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να αποθηκεύουμε το νερό σε γυάλινη κανάτα χωρίς καπάκι  και να το πίνουμε μετά από 2-3 ωρίτσες (άλλοι λένε μετά από 1-2 ώρες)

 

 

 

σύμφωνα με το σαιτ της ευαθ   eyath.gr/swift.jsp;jsessionid=0CDAE496701DC75EBAC0C94D1824B902?CMCCode=160605&extLang=

 

 

Πολλές φορές οι καταναλωτές παραπονιούνται ότι το νερό που φτάνει στη βρύση τους μυρίζει χλώριο. Για να μειωθεί η μυρωδιά  του χλωρίου μπορείτε να γεμίσετε  ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό και να το αφήσετε όλο το βραδύ στο ψυγείο. Το επόμενο πρωί η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί .  Προσοχή το νερό που μπαίνει στο ψυγείο μέσα σε οποιοδήποτε δοχείο πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες.

 

 

Κάνοντας ντουζ με Χλωριωμένο νερό κοίτα τι μπορείς να πάθεις ;

 

 

 

Tο χλώριο στο ντουζ- Τι προβλήματα δημιουργεί;

Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες συμπεραίνουν ότι τα μεγάλης διάρκειας ζεστά ντους αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Το χλώριο εξατμίζεται και οι πνεύμονες το εισπνέουν. Σε ένα μικρότερο βαθμό απορροφάται από το δέρμα. Καθώς το χλώριο προστίθεται στο νερό για να σκοτώσει παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια και μικρόβια, ενώνεται στον οργανισμό μας με λιπαρά οξέα και οργανικά υπόλοιπα σχηματίζοντας τοξικές ενώσεις.

Ιατρικές μελέτες καταλήγουν στη σύνδεση ανάμεσα στην απορρόφηση και εισπνοή χλωρίου με την αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης συμπτωμάτων και σοβαρών ασθενειών. Επίσης το χλώριο στο ντους μπορεί να επιβαρύνει και προϋπάρχουσες καταστάσεις όπως άσθμα και έκζεμα.

Πέρα από τα ιατρικά οφέλη από το φιλτράρισμα του νερού του ντους, υπάρχουν και αισθητικά οφέλη. Συμπτώματα του χλωρίου είναι το ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα, τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά και τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια. Φιλτράροντας το νερό του ντους μειώνονται σημαντικά τα συμπτώματα αυτά. Η επιδερμίδα και τα μαλλιά γίνονται απαλότερα και τα μάτια ερεθίζονται λιγότερο.

 

ΧΛΩΡΙΟ: ή πως ένα όπλο του A' Π.Π. μπήκε στο νερό μας;

  • Είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη τόσο δηλητηριώδης που απαγορεύτηκε από τους διεθνείς κώδικες πολέμου.
  • Σχηματίζει καρκινογόνες ενώσεις (trihalomethanes).
  • Προκαλεί καρδιακές παθήσεις και αρτηριοσκλήρωση.
  • Σκοτώνει τα καλά βακτηρίδια μας,τα αποκαλούμενα προβιοτικά (probiotics).

ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:

100 χρόνια πριν ο όρος καρδιακή προσβολή ούτε καν υπήρχε. Η πρώτη κλινική περιγραφή καρδιακής προσβολής δεν έγινε πριν το 1912.
Στη δεκαετία του '80, ήταν ο #1 δολοφόνος των Αμερικανών.
Δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη αρτηριοσκλήρωσης (φραγμένες αρτηρίες) πριν από τον 20ο αιώνα, ακόμα κι αν πολλοί πολιτισμοί ευνόησαν τις διατροφές με πολλα λιπαρά.


  • Μόλις καθιερώνεται η χλωρίωση του δημόσιου πόσιμου νερού τότε αρχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη οι καρδιακές παθήσεις!

Το χλώριο φθείρει τις αρτηρίες χαρακώνοντας την εσωτερική επένδυση τους και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνει τη χοληστερόλη να αρχίσει τη διαδικασία στοκαρίσματος επάνω στις αρτηρίες.

Χλώριο και πέψη:

Το χλώριο όπως και τα αντιβιοτικά, σκοτώνει τα φιλικά βακτηριδία που βρίσκονται στο παχύ έντερο, τα αποκαλούμενα προβιοτικά ή δεύτερο ανοσοποιητικό σύστημά μας.
Η εργασία των προβιοτικών είναι: τα τελικά στάδια της πέψης, καθώς επίσης και η σύνθεση βιταμινών.
Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πεπτικό σύστημα αναγκάζεται να λειτουργήσει με μειωμένη αποτελεσματικότητα και στη πορεία του χρόνου, η υγεία μας υποφέρει σαν αποτέλεσμα της επίθεσης του χλωρίου στα προβιοτικά.

 

 

ΠΙΝΟΥΜΕ νερό με δηλητήριο

 

 

ΚΑΝΟΥΜΕ μπάνιο με νερό που έχει δηλητήριο

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΕΟ ;;

 

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι άπλα

 

 

α)πρόσβαση σε νερό πηγής και αν δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα πχ. Επειδή κατοικούμε σε πόλη τότε να φροντίσουμε να κάνουμε δεξαμενές (ανάλογα με την ημερήσια κατανάλωση ) απ'οπου θα αερίζετε το νερό , αλλά ταυτόχρονα με σίτες θα το προστατεύουμε από έντομα και ζωύφια

επίσης θα πρέπει να καταναλώνετε μετά από 2-3 ώρες και αφού το χλώριο εξατμιστεί

 

β) καλό θα είναι να βάλουμε και κάποιο φίλτρο νερού στις βρύσες μας (όχι ότι τα έχω και σε πολύ εμπιστοσύνη , αλλά δεν έχω στοιχεία για να σας πω αν είναι ασφαλή 'η όχι

αυτό είναι δουλειά τις πολιτείας και των μηχανισμών τις , αλλά επειδή γνωρίζουμε πως λειτουργούν τουλάχιστον μέχρι σήμερα είμαι πολύ επιφυλακτικός )

αν κάποια στιγμή μάθω τρόπους να δημιουργήσουμε δικά μας φίλτρα θα σας ενημερώσω