Αρχείο άρθρων

Κανονας 3ος

2013-09-24 14:58
Αλλη θεμελιώδης αρχή της διατροφής λέει ότι πρέπει να πίνουμε οπωσδήποτε 1,5 - 2 λίτρα νερό την ημέρα ΕΙΝΑΙ  Μύθος. Δεν μπορούν να καθορισθούν  επακριβώς οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό, γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, η ελάχιστη ποσότητα νερού που θα πρέπει να...

κανονας 2ος

2013-09-24 14:57
θεμελιώδης αρχή της διατροφής λέει ότι υγιεινό είναι το ωμό και όχι το μαγειρεμένο

κανονας 1ος

2013-09-24 14:56
Η πρώτη θεμελιώδες αρχή της διατροφής λέει ότι υγιεινό είναι το πρωτογενές.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟς ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΑΔΕς

2013-09-24 09:24
P { margin-bottom: 0.21cm; }A:link { } Μια δυσκολότερη τεχνική αποτελεί και η μέθοδος ανάπτυξης νέων φυτών με καταβολάδα (κλαδί φυτού) που τοποθετείται στο εδαφικό υπόστρωμα χωρίς να αποκοπεί από το μητρικό φυτό. Το κλαδί λυγίζεται στο έδαφος και παραμένει σε αυτή τη θέση μέχρι να αποκτήσει το...

Αμανίτης καισαρικός (Αmanita caesarea)

2013-08-27 12:49
  Οι γνώστες τα ζητούν ως «αυγά του Καίσαρα». Φθινοπωρινό και εξαιρετικά σπάνιο άγριο μανιτάρι, κυκλοφορεί μόνο φρέσκο και σε πολύ μικρή ποσότητα. Τρώγεται ωμό σε σαλάτα και έχει γεύση που θυμίζει στρείδια και φρούτα της θάλασσας. Ο Γαληνός, ο Πλίνιος, ο Κικέρωνας και δεκάδες...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

2013-08-27 12:07
ΠΡΟΣΟΧΗ   ΠΡΟΣΟΧΗ    Ο μόνος κανόνας που ισχύει γενικά για τη συλλογή μανιταριών είναι αυτός που λέει, ότι μαζεύομε για τροφή μόνο τα είδη των οποίων τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα

Πορτομπέλο

2013-08-27 12:03
    Συνήθως έχουν πλατύ «καπέλο» χρώματος καφέ, ενώ γενικότερα τα πορτομπέλο είναι εντυπωσιακά σε μέγεθος. Έχουν γεύση και άρωμα κρέατος, γι’ αυτό μπορούν να το αντικαταστήσουν, ειδικά σε περιπτώσεις χορτοφάγων. Αν το μέγεθός τους το επιτρέπει, γίνονται και γεμιστά.

Μορχέλα

2013-08-27 12:01
      Έχει καπέλο σε σχήμα κώνου και χρώμα από ανοιχτό μπεζ μέχρι σταχτόμαυρο, με τη σκουρόχρωμη ποικιλία να θεωρείται πιο νόστιμη. Είναι ακριβή και το άρωμά της θυμίζει έντονα συκώτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες και σάλτσες, ενώ ταιριάζει και με κρεατικά, θαλασσινά και...

Κανθαρέλα

2013-08-27 12:00
      Έχει πορτοκαλί χρώμα (υπάρχει, όμως , και μια σπάνια ποικιλία χρώματος μαύρου) και εκ πρώτης όψεως θυμίζει τρομπέτα, ενώ το άρωμά της μοιάζει με βερίκοκο ή νεράντζι και η υφή της είναι πολύ ελαστική. Χρησιμοποιείται σε άσπρες σάλτσες, πουλερικά, αρνί κ.λπ, ενώ στη βόρεια...

Πορτσίνι (βασιλομανίταρο)

2013-08-27 11:59
    Αφράτο, με χοντρό κορμό και απαλό δέρμα, το βασιλομανίταρο έχει γεύση που μοιάζει και πάλι πολύ με κρέας, ενώ το άρωμά του θυμίζει κάστανο και φουντούκι. Στην ελληνική κουζίνα τρώγεται συχνά ψητό στα κάρβουνα με λίγο αλάτι, ενώ γενικά τρώγεται τηγανητό, ψητό ή σωτέ με σκόρδο και...
Προϊόντα: 21 - 30 από 202
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>